Ibland är det inte vi själva som spelar på Portvaktsgatan 4.
Ibland har vi besök av andra scenkonstnärer.
Det tycker vi är kul!
Du känner igen ett gästspel genom rubriken GÄSTSPEL hos Cameleonterna – Portvaktsgatan 4 i Sala!

GÄSTSPEL hos Cameleonterna av Teater Vårvind!
Lördag 21 januari och söndag 22 januari klockan 15.00 båda dagarna.
Boka biljetter på Kulturbiljetter!

Tidernas djur är en infallsrik, humoristisk och musikalisk föreställning som dyker djupt ner i djurens och människornas gemensamma historia. Teater VårVind  bjuder på en magisk tidsresa i spåren efter historiens berömda och bortglömda djur.  En familjeföreställning för alla från 6 år.

I Teater VårVinds iscensättning får publiken möta den uråldriga Ålen i hennes hem och fängelse: den bråddjupa brunnen. Som ett mörkskimrande pärlband av minnen, fantasier och oväntade besökare, visualiseras djurens och människornas gemensamma historia.

Pjäsens ål har, liksom alla ålar av arten Anguilla anguilla, börjat sitt liv som ett ägg i Sargassohavets djup. Till Sargassohavet går också hennes eviga längtan, från botten av brunnen i skånska Brantevik där hon varit fånge i över etthundrafemtio års tid.

I fångenskapen ser hon glimtar av världen ovanför och tar del av kända och okända djurs öden:
En skadeskjuten brevduva har förirrat sig från Verduns skyttegravar. Den sista pungvargen sjunger en blues på Hobart Zoo i Australien. En sminkad labbråtta erbjuder en flyktväg och Laika spänns fast i Sputnik 2.

Teater VårVind skapar expressiv och gränsöverskridande scenkonst med barn och unga i fokus. Teater Vårvind är en fri professionell teatergrupp som finns i Sala sedan 2018. De brinner för att erbjuda oförglömliga teaterupplevelser till barn och familjer i sin hemstad – och hela landet!

Medverkande: Alva Pettersson, Kari Hamfors Wernolf
Manus: Elin Ruuth
Regi ljus och projektioner: Pascal Crépault Wibe
Scenografi/rekvisita/dockor/kostym: Gert Wibe, Suzane Crépault
Kompositör: Sara Kihlman Wibe
Mask: Marie-Louise Hellberg

Läs mer om Teater Vårvind på deras hemsida.

”Tidernas djur” har producerats med stöd av Kulturrådet, Region Västmanland, Teater Västmanland, Sala kommun och Barbro Oscher Pro Suecia Foundation.
Gästspelet på Cameleonterna sker i samverkan med Sala Amatörteaterförening Cameleonterna, Sala Teaterförening och Riksteatern Västmanland.

Vill ni gästspela hos oss på Cameleonterna?
Maila till info@cameleonterna.se