På Cameleonterna händer det många olika saker.
Till exempel är vi en plats för dansresidens.
Ett residens ger en konstnär möjlighet till fördjupat arbete på en plats som inte är på hemmaplan. Här ges utrymme till fokuserat arbete, möte med en plats och möjlighet att träffa människor som bor och verkar där.
2019 hade vi koreografen och dansaren Johanna Fröjd på besök.
2020 var Mireia Piñol i Sala.
2021 var det Danskollektivet Johanssons pelargoner och dans som var på plats.
2022 års residens bestod av konstnärskollektivet Byström Källblad.

Nu har vi 2023 och vi är så glada att hälsa Jazzdanskollektivet M Art Lab välkomna till Dansresidens i Sala!

Under dansresidenset i Sala kommer M Art Lab att påbörja skapandeprocessen kring danskollektivets första barnföreställning. Den koreograferas och dansas av Malin Stenholm och Åse Wallberg och riktar sig till barn 6-9 år. ”Jag väljer” blir en föreställning fylld av humor, allvar och igenkänning. Den både fördjupar och belyser komplexiteten i att göra val och tar samtidigt udden av det och visar på det absurda i den inre kris vissa val kan innebära, som exempel: ”Vilken müsli ska jag ha till filen?” ”Ska jag ta röda eller gröna byxor på mig idag?” Residenstagarna kommer under sin första vecka möta barn och unga i Sala för att tillsammans, via samtal och rörelse, resonera kring och undersöka ämnet. Rörelserna och resonemangen från dessa möten förvaltas och utvecklas sedan rytmiskt, koreografiskt och dramaturgiskt av koreograferna. I slutet av den andra veckan sker en work-in-progress-visning för de medverkande skolklasserna och en öppen visning för allmänheten.

Välkommen på publikt möte med M Art Lab på Cameleonterna – torsdag 14 september klockan 18.00!

 

Läs mer om M Art Lab.

 

Här har vi utlysningen för Dansresidens 2023!
Läs mer här nedanför.

 

Dansresidenset sker i samarbete mellan Västmanlandsmusiken, Sala teaterförening, Riksteaterns Västmanland, Sala kommun och Sala Amatörteaterförening Cameleonterna.