Pressklipp

Teater är skoj.

Pressklipp

Sala Allehanda, Fredag 28 oktober 2011

”NU VILL VI SLIPPA FLER NÖDLÖSNINGAR”

Cameleonterna tvingas lämna Täljstenen och har provisorium i Folkets hus. Nu har de hittat lokal vid Väsbygatan och söker bidrag

SALA Amatörteaterföreningen Cameleonterna längtar efter bra egna lokaler. Och nju tror styrelsen att de hittat något som kan bli riktigt bra.
Ända sedan Cameleonterna i våras tvingades lämna kulturkvarteret Täljstenen har styrelsen letat med ljus och lykta efter nya lokaler. Ungdomslokalen fick lämna idrottshallen, när den skulle byggas om för innebandyn. Lösningen blev att Ungdomslokalen flyttar in på täljstenen – och Cameleonterna fick flytta ut.

Sedan dess har amatörteaterföreningen hållit till i Folkets hus B-sal och en del kringutrymmen där.
-En nödlösning. Det fungerar, men det är inte mer heller. Och vi har absolut ingen möjlighet att växa där, säger Johanna Ritvadotter, som är ordförande i Cameleonterna.

Nu har dehittat vad de tror är toppenlokaler för teaterverksamheten. Ett företag flyttar ut från före detta Salatryckeriets lokaler på Väsbygatan 17 och 225 kvadratmeter, två större rum, blir lediga. Vi blev stormförtjusta när vi såg lokalerna. Det skulle bli väldigt bra för oss, säger Johanna Rittvadotter.
Cameleonterna har sex grupper med omkring hundra barn och ungdomar och därutöver en improgrupp och olika projekt.I folkets hus är de riktigt trångbodda.

Nu skriver föreningen till kultur och fritidsnämnden och ansöker om ett hyresbidrag på 68 000 kronor per år för lokalen på väsbygatan.
I skrivelsen berättar de också att det ibland medlemmar och föräldrar till barnen i verksamheten finns oro över fukt och mögel i Folkets hus. Dessutom är folkets hus aktuellt för försäljning och eventuell rivning för bygge av bostäder.
-Vi tycker att vi har blivit ganska styvmoderligt behandlade genom åren. Nu vill vi slippa fler nödlösningar, säger Johanna Ritvadotter.
Nästa torsdag, den 3 november, ska kultur och fritidsnämndens arbetsutskott behandla Cameleonternas ansökan om hyresbidrag.
INGALILL FORSS NORBERG


Sala Allehanda Fredag 28 oktober 2011

DICKENS JULSAGA FÅR VÄNTA ETT ÅR

SALA Premiärdagen var redan bestämd till den 3 december. Då skulle ridån gå upp för Cameleonternas uppsättning En julsaga av Charles Dickens, den om den otäcke Mr Scrooge.

Men nu blir det ingen julsaga. Uppsättningen är avblåst och föreningen siktar på nästa år i stället.
-Vi hittade ingen lokal vi hade råd med, säger Johanna Ritvadotter, ordförande i amatörteaterföreningen Cameleonterna.

Föreningen tittade på bland annat Benzlers gamla lokaler, men den skulle bli för dyr. -Så man kan säga att projektet strandade på ekonomin och lokalbristen, säger Johanna Ritvadotter.
Så nu återstår att se om Mr Scrooge kan förskräcka publiken inför julen 2012 istället. I föreningen planeras dessutom för sommarteater vid silvergruvan.
INGALILL FORSS NORBERG

Aktuellt

Kalender

© Cameleonterna. Webbproduktion: Linkan Reklambyrå