Loranga, Masarin och Dartanjang

Barbro Lindgrens härliga berättelse om familjen som bor i Oskar Fredriksborg. Och där i Oskar Fredriksborg finns det väl en sådär ett två tre elva tjugo stycken hus där ungefär. Dessutom några ugglor, en tjuv, en skrotopel, en giraff och tusen tigrar på ett ungefär.

Följ med oss på årets galnaste föreställning på Cameleonternas sommarscen på Salbergaområdet.

Nu sätter Cameleonterna upp Barbro Lindgrens ”Loranga, Masarin och Dartanjang”!

BOKA BILJETTER via Kulturbiljetter

 ///

Det är i ett av de där husen i Oskar Fredriksborg där Masarin bor tillsammans med sin pappa Loranga. Och i vedboden bor farfar Dartanjang. Som om det inte vore nog finns ett vattenfyllt garage, röda ugglor i kommunens brevlådor, den cyklande Varma Korvgubben, poliser som gillar nybakta wienerbröd, en tjuv som får ledigt från fängelset ibland, den Arga Gubben och en giraff som bor på en skräphög.

Den här berättelsen är en virvlande evighetslång lek där vi får följa några helt galna karaktärer. En fanfar för vårt behov av lek och respekt för den som är lite olik någon annan.

Barbro Lindgren är författaren som skrivit böckerna om Mamman och den vilda bebin, Sagan om den lilla farbrorn och alla berättelser om Max. De båda böckerna om Loranga-gänget skrevs 1969 respektive 1970.

2014 mottog hon ALMA-priset (priset till Astrid Lindgrens minne) med motiveringen: ”Barbro Lindgren är en litterär nydanare. Hon har med språklig djärvhet och psykologisk nyansrikedom förnyat inte bara bilderboken för de allra minsta utan också den absurda prosaberättelsen, den existentiella barndikten och den realistiska ungdomsskildringen. Med absolut gehör gestaltar hon såväl ljusa lyckoögonblick och lekfulla upptåg som livets gåtfullhet och dödens närhet.”

Nu kan vi inte vänta längre.
Nu kör vi!

///

PREMIÄR söndag 23 juni klockan 15.00

FÖRESTÄLLNINGAR:
onsdag 26 juni klockan 18.30
torsdag 27 juni klockan 18.30
lördag 29 juni klockan 15.00
söndag 30 juni klockan 15.00

onsdag 3 juli klockan 18.30
torsdag 4 juli klockan 18.30
fredag 5 juli klockan 18.30
lördag 6 juli klockan 15.00
söndag 7 juli klockan 15.00

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD cirka 2 timmar inklusive paus
REKOMMENDERAD ÅLDER rekommenderas från 7 år
SPELPLATS Ridhuset, Salbergaområdet, Tränggatan 2, Sala
KLÄDER EFTER VÄDER vår spelplats är det gamla ridhuset på Salbergaområdet och foajén är under bar himmel – så klä dig efter väder – är det varmt blir det också varmt inne i ridhuset och likadant om det är kallt ute så blir det kallt inne och med regn i pausen då blir det blött
TILLGÄNGLIGHET  entrén till ridhuset sker via en gräsmatta, själva entrédörren är stor men det finns ett ränna (där skjutdörren går) som är ett litet hinder, väl inne i ridhuset är det först ett ojämnt betonggolv och sedan ett grusgolv, på den främre raden finns det plats för rullstol, utanför finns det inga särskilda angivna parkeringsplatser för den med tillstånd, toaletter finns vid Cameleonternas teaterlokal (Portvaktsgatan 4) cirka 170 meter från ridhuset – i foajén finns två toaletter (varav en är tillgänglighetsanpassad) plus ytterligare en toalett som nås via en trappa.
BILJETTER bokas via Kulturbiljetter
INFORMATION info@cameleonterna.se, 0224-178 71

En berättelse av: Barbro Lindgren
Manus av:
Bobo Lundén, Therese Söderberg
Regi:
 Kristin Löfgren, Stefan Löfgren
Musik och sångtexter: David Odlöw
Orkester: David Odlöw, Johan Westerberg
Skådespelare: Arvida Peterson, Astrid Bergh, Clara Bergh, Dagny Östlund, Emma Fransson, Helena Arnell, Ilon Harryson Odlöw, Jenni Harryson, Joel Boija, Linn Bergh, Magnus Modigh, Mathilda Hurt, Nova Eriksson, Oskar Johansson, Stefan Löfgren, Tilde Vallin, Vera Löfgren, Viktor Tunevi.
Producent: Linn Bergh, Monica Basu
Produktiongrupp:
David Odlöw, Jenni Harryson, Jimmy Bergh, Kristin Löfgren, Linn Bergh, Monica Basu, Stefan Löfgren.
Scenografidesign: 
Bygge:

Affisch/illustrationer: Ellen Odlöw
Kostymdesign: Lena Englund
Modist: Erika Nylén
Dockmakare: Inger Apell, Nova Apell
Kostymskapare: Erika Nylén, Inger Apell, Josefine Axefall, Lena Englund, Nova Apell
Ljusdesign: Jimmy Bergh
Ljustekniker:
Ljuddesign:
Ljudteknik:
Inspicient: Eva Johansson, Fanny Ekholm
Serviceansvarig:
Publikvärdar:
Foto:
Förlag:
ATR:s förlag

Ett projekt i samarbete med och med stöd av: Amatörteaterns Riksförbund, Folkuniversitetet, Sala kommun
Tack också till: Catrinelunds Hyvleri & Byggvaror