Vuxenkurser

Teater är skoj.

Vuxenkurser

Helgworkshop i Meisnerteknik

Det här en tvådagarsworkshop för dig som har tidigare skådespelarerfarenhet och har lust att arbeta vidare med dig själv som skådespelare. Det var skådespelaren Sanford Meisner som utvecklade denna teknik vars fokus ligger på att vara i nuet och att reagera ärligt på vad medspelaren sänder ut. Tekniken hjälper oss att förbättra vår iaktagelseförmåga och att utgå från det vi får från vår medspelare.

I denna workshop får skådespelaren öva upp sin förmåga att lita på sin intuition och sina impulser. Här övar vi alltså på att vara i nuet och inte ”uppe i huvudet”. Här får du en chans att våga vara dålig och att göra fel så mycket att prestationsångesten släpper och istället startar ett kreativt flöde. Här utgår du från dig själv och reagerar ärligt på vad medspelaren sänder ut. Vi förbättrar vår iakttagelseförmåga för att kunna reagera/skådespela utifrån det vi ser hos medspelaren.

Tid: Vi träffas digitalt för att gå igenom inför själva workshopen onsdagen 14 oktober klockan 19.00-20.00. Workshopen är sedan lördag 17 och söndag 18 oktober klockan 10.00-15.00 båda dagarna.
Ta med enklare lunch.
Avgift: du måste vara medlem i Cameleonterna eller i någon annan ATR-ansluten amatörteaterförening som tillhör ATR-Västmanland
Ledare: Lisen Dunker och Stefan Löfgren, som båda gått kurser i Meisnerteknik men inte är utbildade pedagoger i ämnet
Samarbete: en workshop i samarbete med vanliga samarbetspartners Sala kommun och Folkuniversitetet samt denna gång även ATR-Västmanland

Anmälan sker via formuläret nedan.
Max 8 deltagare.

Har du en idé om en kurs vi borde genomföra eller en grupp som vi borde starta – mejla info@cameleonterna.se

© Cameleonterna. Webbproduktion: Linkan Reklambyrå